Six more weeks to go ...

 
 
Bebisen: Det börjar bli riktigt trångt i magen. Det är svårt att göra stora rörelser. Alla organ är färdiga, men lungorna behöver lite mer tid för att mogna. Vikten är omkring 2,4 kilo och längden omkring 46 centimeter.

Kvinnan: Naveln kan börja puta ut. Kvinnan kan få en brun linje från naveln ner till blygdbenet, den kallas linea nigra och brukar blekna efter förlossningen. Många har förvärkar – det är livmoderns sätt att träna inför förlossningen.
 
*
 
Magen börjar bli riktigt stor nu och det är cirka sex veckor kvar, mer eller mindre. Sex veckor tills jag blir mamma på riktigt. Ett nytt litet liv som kommer till världen, mitt barn, min dotter. Jag längtar tills jag får hålla henne för första gången, se in i hennes ögon och skapa det där 'mamma-dotter' bandet. Just nu känns allt så långt borta fast endå inte, jag ser mig omkring i min lägenhet och allt börjar ta plats, ett nytt liv tillsammans med en ny liten människa kommer att börja och från den stunden, då min lilla skrutt föds finns det inget återvändo. 
 
Jag börjar längta, drömma och planera för min framtid tillsammans med det nya tillskottet. Ofta kommer jag på mig själv och drömma flera år framåt över hur mitt liv ser ut just då tillsammans med min dotter. Mysiga hemmakvällar med Astrid Lindgrens alla favoritfilmer, resor till spännande och nya platser, mysiga dagar med mormor och morfar(mina föräldrar) men också släkt och vänner överhuvudtaget. Det finns så otroligt mycket att se fram emot, min ungdom tar inte slut bara för att jag får ett barn att ta hand om, det är nu livet börjar och jag känner mig mer redo än någonsin..
 
 

Irresistible ...

 
 
  
Hur gulligt är inte detta då? 
Fick detta av en god vän för inte så länge sedan och gissa om jag blev glad? Den rosa 'kaninjackan' är i ett helt fantastiskt material och kläderna är om möjligt ännu finare i verkligheten. 
När min lilla skrutt blir lite äldre kommer dessa passa perfekt, (dem är i storlek 74)
 

Newbie - Love & care for the newborn future ...

 
Det finns så otroligt mycket fina barnkläder, nästan så man vill köpa allt fint ögonen fastnar på. Jag kikade på lite på Kappahl igår på internet och fastnade för bl.a dessa godbitar som kommer ifrån favoritmärket Newbie.
 
 

Questions and answers ...

 
Det är nog många som har massvis av frågor angående min graviditet. Vart pappan finns, hur det känns att bli ensamstående till ett barn, hur sjukhuset inte ens tänkt tanken på att göra ett graviditetstest (när jag var inlagd för magkatarr flertal gånger) och vad ska barnet heta... 
 
Istället för att svara på enstaka frågor tänkte jag istället berätta lite mer kring just dessa frågor, dock kan jag ej svara för sjukhusets räkning som jag var inlagd för Varför dem inte gjorde en grav-test på mig.
 
Det dyker upp många frågor kring vart pappan till mitt barn befinner sig, vem han är om vi har en relation osv osv.. Jag vill inte gå för djupt in på detta och önskar att ni har respekt och förståelse för det. Men vad jag kan säga är att han inte finns med i bilden, och kommer ej att finnas.
 
Frågor kring hur det känns att vara ensamstående/blivande ensamstående så kan jag enkelt svara att det inte känns ledsamt eller liknande som man faktiskt kan tro. Alla dagar kommer inte vara en dans på rosor, att ensam faktiskt ta hand om ett barn, ett liv. Men jag känner att jag har sådana snälla och hjälpsamma människor runtomkring mig som jag vet kommer ställa upp om det skulle vara något jag behöver hjälp med(mina föräldrar framförallt) att jag inte känner någon direkt oro över vad som kommer ske när min skrutt föds. jag känner mig trygg i situationen så att säga. Och det kommer kanske finnas dagar då jag inget hellre vill än att gräva ner mig någonstans, men det är sådant man får hantera då. Överlag så kommer jag göra allt för att min dotter ska få det så bra det bara går. 
 
Jag såg också att det dök upp någon fråga kring vad min skrutt ska heta, men det vill jag inte avslöja ännu då jag fortfarande pendlar mellan lite olika namnförslag! :)
 
// Finns det någon mer än bara jag som är ensamstående?

Laban, Moomin or Pingu ...

 
 
  
Det här med och välja babygym och musikmobil till spjälsäng ... Jag trodde jag skulle bli tokig, jag menar det finns ju hur många fina som helst och välja på? 
Jag fastnade ganska snabbt mellan laban, mumin och pingu .. Men sen då? Inte kunde jag väl ha alla tre, det blir ju alldeles för mycket ... Pingu var från början min favorit, dels för att jag älskade programmet när jag var liten och dels för att alla färgerna, både på babygymet och speldosan var så fina.
 
  // Valet var ganska självklart, det blev PINGU! :)
 
 

Toast ...

Godmorgon på er! Eller kanske god förmiddag? 
 
Jag tog en lång sovmorgon idag, vilket jag kanske inte skulle ha gjort då magen skrek efter mat då jag vaknade, sådär så jag nästan mådde illa. Ja ni vet? 
 
Dagens ... (Har blivit beroende av rostad smörgås med marmelad och ost!)
 
 
Innan jag smaskar i mig detta vill jag passa på och tacka för alla fina kommentarer jag fick igår på mitt inlägg angående min berättelse. Ni är så fina!
Jag såg att några hade en del frågor också, jag ska besvara dem så fort som möjligt så dyker dem upp senare! 
 
// Är det något ni önskar och få läsa/se/veta mer om? (:
  

My little story to answer all of your questions ...

 
 
Hur kunde du inte veta något? Hade du inga känningar av att du kanske var gravid? 
 

Många av er undrar säkert hur saker och ting kan gå ihop gällande över hur jag så sent som i 6:e månaden kunde upptäcka att jag plötsligt var gravid och jag såg att jag redan fått en fråga om det hela så jag tänkte redan nu besvara den för att få några frågetecken uppklarade!
 
Hur kan man egentligen gå 6 hela månader utan att ens tänka tanken på att man kanske är gravid då mensen inte kommit som den borde? Det är en ganska lång berättelse men jag ska försöka göra den kortfattad för er ...
 
 
Det hela började med att jag förra hösten gick in i en djup depression(orsaken vill jag dock inte fördjupa mig så mycket på),- jag bosatte mig i min lägenhet, ensam och tom på ord, avstängd från livet utanför med endast mina föräldrar som kontakt.
Jag blev länge sjukskriven ifrån mitt arbete (då jag knappt lyckades ta mig utanför dörren, visste varken vad dag eller natt var och varken träffade eller tog kontakt med någon överhuvudtaget) jag besökte en doktor som skrev ut medicin mot min ångest och depression, jag gick även regelbundet och besökte en psykolog. 
Och efter att ha festat ganska rejält en hel sommar slog inte bara depressionen som ett bakslag i ansiktet på mig, utan jag drabbades också utav en rejäl magkatarr, där jag vid ett flertal gånger var såpass dårlig (kräktes flera dagar i sträck - fick i mig ytterst lite att äta och dricka) att jag besökte sjukhus ett flertal gånger över jul och nyår.
Och någonstans mitt uppe i allt kring denna fokusering på att bli frisk ifrån min depression + magkatarren lade jag inte så stor tanke på att min mens var utebliven (då den ofta kom oregelbunden,- ibland kunde jag gå 2 månader utan den och den kom plötsligt tillbaka), så det var inget ovanligt tyckte jag själv och tänkte att det kanske berodde på hur otroligt dåligt jag mådde som den kanske stannat upp lite. 
 
3 hela månader passerade och dagen kom då jag kände att NU är det dags och ta tag i mitt liv igen, NU är det dags at återvända till jobbet och världen utanför dörrarna hem till mig. Och det var precis det jag gjorde, och det kändes fantastiskt att vara tillbaka på jobb, träffa vänner, få skratta och le igen. 
 
Dagarna blev till månader och jag minns att jag låg en kväll i sängen och skulle precis sova då det började bubbla i magen på mig och hur alltmer intensivt det blev, utan att sluta. Och hur man kunde se hur hela magen stöttes upp och ner i olika lägen.
Utan att lägga så stor manke till det började jag söka runt på google, olika anledningar varför det kunde kännas som det gjorde i magen och i dem flesta fall dök graviditet upp, men jag fann också något som jag mest la manken till och tänkte att det var därför min mage rörde sig, och det var att om man låg i vissa lägen så kunde tarmarna röra sig och på så vis kunde magen röra sig och man kunde känna konstiga rörelser. Det låter ju helknäppt men det var vad någon hade skrivit.
 
Och nu kanske ni tänker att 'men det måste ju ha synts på magen att du var gravid?' 
Och för att vara helt ärlig så trodde jag endast att jag lagt på mig några extra kilon (då läkare sa att jag var tvungen att äta regelbundet för att förhindra sura uppstötningar och magsmärtor efter magkatarren),- vilket gjorde att jag automatiskt åt var tredje timme cirka, jag började så småningom äta sundare mat, mindre kryddat, mer vatten osv som jag blivit tillsagd (och det hjälpte mot magkatarren - men har man varit nästin till oaktiv i några månader och bara ätit och ätit så går man upp i vikt!)
 
 
 
Men när jag en tidig morgon plussade på graviditetstestet jag dagen innan köpt på apoteket trodde jag först att jag såg i syne. Att det blivit något fel med testet, att jag kissat för lite/för mycket så det uppstått fel, ja alla möjliga konstiga tankar för genom mitt huvud när jag med chockerade ögon skådade testet jag höll i min hand.
 
 
Jag berättade genast för min mamma, - som berättade att hon haft det i bakhuvudet då jag inte blev tjock över lår eller liknande utan bara runt magen.
Trots situationen om att det var försent och göra abort, att jag skulle bli ensam om att uppfostra detta barn i min mage så är det ingen i min omgivning som haft något negatvit att säga om hela denna situation, endast positivt och stöttande från familj och vänner, vilket glädjer mig, framförallt att min mamma alltid funnits där och kommer alltid finnas där för mig, min bästa vän.
 
Något jag såhär i efterhand kan tycka är lite märkligt är hur jag vid ett flertal gånger kommit in till sjukhuset för magsmärtor/kräkningar och det är inte en enda som arbetat där som ens tänkt tanken på att ta ett graviditetstest? Som om det inte fanns på kartan då dem snabbt beslutade sig för att jag hade magkatarr och därmed gett mig medicin mot det. (OBS! som jag nu efter läst om och det är inte skadligt/farligt för gravida att ta!! men man kan ju inte hjälpa att tänka om det hade varit det!) 
 
Har jag druckit någon alkohol under graviditeten?
Inte druckit en droppe varken innan depressionen eller efter (senast gång var i augusti förra året och då var jag inte gravid ännu!) 
Har jag använt tobak under graviditeten? 
Ja det har jag tyvärr gjort (rökning), dock inga direkta mängder, Trappade ner brutalt när jag fick magkatarr då den hade en bidragande orsak till den -enligt läkaren. Och det gjorde mig också nästintill konstant illamåeende, sedan la jag helt av när jag plussade på graviditetstestet. 
 
Utöver detta inlägg, jag har varit på två ultraljud där allt har sett jättefint ut! :)
 
Det blev ett realtivt långt inlägg men jag hoppas detta besvarade en del obesvarade frågor ni kanske har! :)
 
// Bara att fråga om det är något annat ni undrar över! Kram 
 
 
 
 
 
 

And the winner is ...

 
 
 
 
 
Många gissade rätt på frågan i tävlingen men bara en kan vinna, rätt svar hade och med slumpvis draget namn,   GRATTIS TILL VICKY!  
 
Rättsvar: Det blir en flicka! :)
 

Pancakes ...

 
 
Idag fick det bli pannkakor med stekt bacon till lunch tillsammans med min mamma. Det var riktigt länge sedan jag åt pannkakor (har aldrig varit så förtjust i det) men idag vart jag sjukt sugen på det, så så fick det bli. :)
 
Vad har ni för er denna fredagseftermiddag då? 
 
Här har solen gått i moln men det är fortfarande varmt i luften, vilket är skönt. Ska strax kila iväg en sväng, lägger upp dagens bilder/på magen senare!  Håll också utkik efter ett tidsinställt inlägg som dyker upp runt 16.00, tror det kommer besvara många av era frågor och funderingar! :)
 Ha en fortsatt fin dag! 
 
Ps. Glöm inte bort tävlingen under! :) 

Do you know the right answer ?

 
 
Jag tänkte att vi kunde ha en liten tävling här på bloggen, vad tycker ni? Rätt svar vinner ... en FET länk? :)
Så frågan är vad tror ni det blir för kön på min lilla skrutt? :) (Är det många som gissar samma kön kommer jag slumpvis att dra en vinnare!)  
 
 
Tävlingen avslutas klockan 16.00 idag, 28/6.
AVSLUTAD!
 
 
(Framöver har jag tänkt att anordna mer tävlingar där fina priser är inblandade, där det kommer finnas lite smått och gott som passar alla! :)
 
 

Evening snack ...

 
 
Finns det något bättre än en baguett fylld med godsaker såsom ägg,räkor,majonäs, dill och grönsaker?
 
Samtidigt som jag mumsar i mig denna baguett kikar jag vidare på Sex and the city säsong2, oj vad bra det är! Är det någon av er som ser på det just nu eller är jag helt ensam?
 
 ps. Skrutten i magen har ett jäkla liv för sig just nu, kikar man på magen ser det ut som hela havet stormar,typ. Men det är mysigt, det är ju faktiskt ett nytt litet liv som växer där! :) 
 
// Imorgon dyker dem första 'berömda' magbilderna upp ! :)

A newborn is about to be born ...

 
Har totalt förälskat mig i märket Newbie från Kappahl med deras jordnära färger, härliga material och fina mönster.
Blev så glad då min mamma köpte detta till lilla skrutten (också var detta även dem första bebiskläderna som blev inhandlade), älskar den beiga färgen blandat med det vita och tycker det passar perfekt till både flicka som pojk. 
 
Newbie är ett märke som det definitivt kommer att handlas flitigt ifrån till h*n framöver. :)
 
// Dessa godbitar kommer absolut att hamna i den berömda bb-väskan!
 

Time flies by ...

 

  
 
Mitt första inlägg på denna blogg och förhoppningsvis blir det inte mitt sista. Det är många tankar som snurrar, många känslor som rusar genom min kropp och mycket som måste planeras på sådan kort tid. Min kropp utvecklas allt mer för varje dag som går och jag kan känna hur mitt sätt att tänka förändras för varje dag som går. Allt till det bättre, till det mer mognare.
Min kropp börjar komma in i rollen som den sedan kommer förbli i, att vara mamma. 
Känslan får min kropp att pirra av rus men samtidigt får den mig att bli livrädd, allt på samma gång. Är jag verkligen redo för vad som kommer att hända?
 
Jag fick inte så mycket till val. Upptäcker man att man är gravid i 6:e månaden så vad har man egentligen för val? Jag minns hur mycket jag grät den första natten efter att jag plussat på graviditetstestet. Hur många tankar som for genom mitt huvud och hur otroligt rädd och ensam jag kände mig trots den lilla krabat som fortsatte att växa i min mage. 
 
Livet blir inte som man har tänkt ... Och så sant som det är sagt. Det är så otroligt mycket jag önskat att få göra, platser att besöka, länder att upptäcka innan jag skaffade barn. Alltid hade man den där 'prinsessdrömmen' i bakhuvudet om att man skulle få möta sin prins en vacker, stadja sig med hus och liknande innan man skaffade barn. Drömmar som inte blir till verklighet, iallafall inte för mig. 
 
Den lilla krabat som växer i min mage, som för varje dag blir större och större har redan fått mig på fall. Man drömmer, längtar och man tänker hur det kommer bli, man ser fram emot saker med sin framtida son/dotter. 
Det kanske verkligen är så att allt händer utav en anledning, och kanske är det precis därför jag kommer att vara själv med och uppfostra h*n som finns i min mage. 
 

Det kommer definitivt inte vara någon dans på rosor, det har jag klart för mig. Men i slutändan så vet jag att det kommer att vara värt det. 

RSS 2.0